Permanent Peace
Visió Global Proves Científiques La Teoria Altres Beneficis La Tecnologia D'on Procedeix? El Pla Què Puc Fer?
Portada Preguntes més freqüents Notícies Qui som Contacteu-nos Contribuiu A La Pau
 

Efecte sobre la delinqüència

Els primers estudis sobre l’efecte dels grups creadors de pau, així com l’últim gran projecte de demostració a Washington D.C., es van centrar en la delinqüència. A qualsevol societat on la guerra oberta o el terrorisme no estiguin presents, la delinqüència és la pertorbació més violenta i desordenada de la pau. Si les assemblees creadores de pau creen directament harmonia i coherència en el món, han de reduir la delinqüència.

L’efecte sobre la delinqüència produït per aquestes assemblees ha estat demostrat per 22 estudis diferents. N’examinarem quatre. Els detalls dels altres estudis estan disponibles a http://www.mum.edu/m_effect/ i  http://www.invincibledefence.org/research/research.html.

Disminució de la Delinqüència a les
Capitals de Filipines, Estats Units i Índia

Tres demostracions diferents, combinades en aquest gràfic, han demostrat que grans assemblees de pau han produït una reducció consistent de la delinqüència a diverses capitals arreu del món. En els tres casos, el grup es va reunir per un període de setmanes o mesos, i els delictes van caure significativament por sota dels nivells existents. Una anàlisi cronològica va mostrar que aquesta caiguda no era d’esperar per factors causatius anteriors, i que no podia explicar-se per factors climàtics, els cicles estacionals o canvis de l’acció policíaca. Atès que dos dels tres grups eren compostos per occidentals visitant ciutats asiàtiques, aquest estudi també demostra que els grups creadors de pau operen a un nivell fonamental, que transcendeix les diferències polítiques, culturals o ètniques.

Referències: Per a Manila y Nova Delhi: The Journal of Mind and Behaviour, 8, 67-104. (Para Washington, DC): The Journal of Mind and Behaviour, 9, 457-485.

Reducció del Delicte Violent a Washington D.C.

Un projecte demostratiu a nivell nacional realitzat a Washington D.C., del de 7 de juny al 30 de juliol de 1993, va permetre verificar l’eficàcia del grup creador de pau per reduir la delinqüència. Les mesures d’aquest efecte van ser realitzades pel servei d’Estadístiques Uniformes sobre Delinqüència de l’FBI.

En aquest experiment conscienciosament controlat, els participants a una assemblea d’experts en Meditació Transcendental van augmentar de 800 a 4.000 sobre un període de dos mesos. Tot i que els delictes violents havien augmentat clarament durant els primers cinc mesos de l’any, i malgrat el fet que solen assolir els nivells més elevats durant els mesos calorosos, immediatament després d’iniciar-se l’estudi i durant un estiu amb una ona de calor gairebé rècord, els delictes violents van començar a declinar i van continuar disminuint fins al final de l’experiment (disminució màxima del 23,6%). En canvi els delictes van tornar a augmentar després de l’assemblea. La possibilitat que aquests resultats fossin causats per una variació casual dels nivells de delinqüència va ser inferior a dues parts en mil milions (p<.000000002). La caiguda de la delinqüència no es va poder atribuir a altres possibles causes, incloent factors causatius anteriors, temperatura, precipitació, caps de setmana o activitats antidelictives de la comunitat o de la policia (Social Indicators Research 47:153-201, 1999).

Per anar al resum següent cliqueu aquí:

Resum Següent

Per continuar amb més detalls sobre aquest tema,
cliqueu aquí:

Més Detalls

 
     
“Al principi era escèptic, però després d’analitzar la investigació realitzada fins avui, he arribat a la conclusió que aquests estudis sobre grups [creadors de pau] han sotmès la teoria als tests empírics adequats. Han mostrat resultats robustos, que mereixen un interès seriós. Aquest mètode hauria d’aplicar-se en programes per reduir la delinqüència.”
Dr. Ken Pease, professor de Criminologia, Universitat d’Huddersfield, membre de la Comissió per a la Prevenció del Delicte del Ministeri de l’Interior del Regne Unit, 1993-96
Tornar a Dalt