Permanent Peace
Visió Global Proves Científiques La Teoria Altres Beneficis La Tecnologia D'on Procedeix? El Pla Què Puc Fer?
Portada Preguntes més freqüents Notícies Qui som Contacteu-nos Contribuiu A La Pau
 

Efecte sobre el Creixement Econòmic

El creixement econòmic depèn del “clima inversor”, de la “confiança del consumidor” i d’altres aspectes de la consciència col·lectiva de qualsevol societat. Si els ànims de la societat es tornen angoixats i temorosos, els inversors no invertiran, els bancs no prestaran diners, els gestors no gastaran i els consumidors no compraran. És per aquest motiu que en els pitjors moments de la Gran Depressió, el president Roosevelt va declarar: “del que hem de tenir por és de la por mateixa”. Si, en canvi, els ànims de la societat són confiats i optimistes, la gent a qualsevol nivell de la societat prendrà les decisions positives que condueixen al creixement econòmic. En un grau significatiu, els resultats de l’economia depenen de la qualitat de la consciència col·lectiva.

La demostració següent és part d’una sèrie de 16 que mostren com els grups creadors de pau, en reduir l’estrès en la consciència col·lectiva, milloren els resultats econòmics.

Disminució de la Inflació i de l’Atur – Millora de l’ “Índex de Misèria”

L’índex de misèria, que combina atur i inflació, és una mesura particularment significativa de disfunció econòmica. Quan els dos components esmentats pugen simultàniament, l’economia funciona malament: un atur elevat significa estancament econòmic, i una inflació alta (generalment associada amb bons temps econòmics) significa que els preus estan augmentant mentre que els ingressos disminueixen: una fórmula per a la misèria del consumidor.

Aquest estudi va comparar l’índex de misèria mensual amb els canvis mensuals, a mesura que augmentava la participació a l’assemblea creadora de pau de la Maharishi University of Management d’abril de 1979 a gener de 1987 (la Universitat es denominava aleshores Maharishi International University-MIU). Quan més de 1.500 persones participaven diàriament al grup creador de pau, en els mesos següents (a  Estats Units i Canadà) l’índex de misèria va disminuir significativament. Quan la mida del grup era menor, en una mitjana de 1.100-1.500, ambdós països mostraven una reducció menor.

Les anàlisis de sèries cronològiques van mostrar que el grup creador de pau va tenir un impacte altament significatiu en l’índex de misèria d’ambdós països, Estats Units i Canadà. Aquests resultats indiquen que les assemblees creadores de pau milloren els resultats de variables econòmiques clau, fins i tot més enllà de les fronteres nacionals. Cal esmentar que un creixement econòmic fort també contribueix a la pau, atès que permet reduir la misèria econòmica que condueix a pertorbacions socials.

Referència: Proceedings of the American Statistical Association, Business and Economics Statistics Section, 1987 (pàg.799-804). Alexandria, VA: American Statistical Association.

Per anar al resum següent cliqueu aquí:

Resum Següent

Per continuar amb més detalls sobre aquest tema,
cliqueu aquí:

Més Detalls

 
     
Tornar a Dalt