Permanent Peace
Visió Global Proves Científiques La Teoria Altres Beneficis La Tecnologia D'on Procedeix? El Pla Què Puc Fer?
Portada Preguntes més freqüents Notícies Qui som Contacteu-nos Contribuiu A La Pau
 

El Fundador

 
Maharishi
Mahesh Yogi
 

Amb prop de 50 anys d’ensenyament constant arreu del món, Sa Santedat Maharishi Mahesh Yogi ha esdevingut una figura àmpliament coneguda i honorada. Ell és l’últim mestre significatiu en la llarga història de la tradició vèdica. Després de cursar una llicenciatura en física, estudià amb el més il·lustres dels mestres recents de la tradició vèdica (Sa Divinitat Brahmananda Saraswati). Maharishi combina, així, el coneixement de la ciència moderna i de la saviesa antiga. Està, doncs, singularment qualificat per elaborar una síntesi de la ciència moderna y de l’antiga ciència vèdica de la consciència. Per les seves importants contribucions a aquest corpus profund de coneixement (més de 20 llibres i 14.000 hores de conferències gravades), Maharishi és avui àmpliament reconegut com l’erudit vèdic més destacat del món, així com un científic líder en l’àmbit de la consciència.

 
Seu Internacional de la
Meditació Transcendental
 

Gràcies a la inspiració constant de Maharishi als investigadors i gràcies a les seves prediccions clares dels resultats, la investigació sobre la seva tècnica de la Meditació Transcendental (MT) ha permès que la meditació i la consciència transcendental, esdevinguessin unes realitats científiques. Després de la publicació de més de 600 estudis científics sobre la MT, l’èxit de Maharishi en establir els beneficis de la meditació per a l’individu pot ser mesurat, en part, per l’atorgament de gairebé 20 milions $ federals, en concepte de recerca, a científics de la Maharishi University of Management (Fairfield, Iowa, EUA), per permetre’ls estudiar en profunditat la tècnica de MT. Maharishi supervisa avui una organització educativa establerta a gairebé 100 països arreu del món.

Després de llargs segles de confusió, Maharishi ha divulgat la veritat vèdica que la meditació no es basa ni en l’esforç, ni en la concentració, sinó que es desenvolupa de manera espontània i natural quan es proporciona a la ment l’impuls inicial correcte. Aquesta transformació en la comprensió de la meditació, formulada en la seva tècnica de Meditación Trascendental, ha obert l’accés als beneficis de la meditació per a persones de totes les cultures i estils de vida. Per la seva habilitat a ensenyar el procés de transcendir i haver ofert així l’experiència del camp unificat (en consciència transcendental) a milions de persones de totes les edats, religions i modalitats de vida, Maharishi és considerat com el mestre més eficaç de les tècniques d’il·luminació en moltes generacions.

Durant nombrosos segles, tan sols unes poques persones van ser considerades dignes de la meditació. Així, la societat com un tot va quedar privada d’aquest valuós coneixement, fins que Maharishi va prendre la determinació de dur la il·luminació a tots els individus de la Terra i establir d’aquesta manera un estat de pau permanent en el món.

Mentre s’està creant aquesta pàgina web, el terrorisme i la guerra amenacen el món. Maharishi, però, ha revifat i divulgat l’antic coneixement vèdic de la creació de pau mitjançant la influència -científicament mesurable- d’harmonia i coherència1 en la societat irradiades per grans grups d’experts en crear pau.

Maharishi no vol esperar que els Governs passin a fer ús d’aquest coneixement, sinó que ha assumit personalment la gran tasca de reunir i mantenir, com més aviat millor, aquests grans grups de creadors de pau mundial. En aquests temps perillosos de la història del món, totes les persones que estimen la pau estan invitades a participar en aquesta escomesa històrica per posar fi al vell legat de violència i guerres, i a crear un estat permanent de pau a la Terra. (Vegeu Què puc fer jo?)

1A l’ igual que la qualitat de la consciència individual reflexa el nivell d’ integració funcional entre els varis subcomponents que componen el sistema nerviós, es diu que la coherència social és una funció del grau de cooperació o interacció complementària entre els individus o subgrups que conformen la sociedat. La coherència social es reflexa en la integració espontània de les necessitats de l’individu i dels varis subgrups amb els de la societat com un tot; la incoherència social genera frustació a l’individu i als subgrups vers les seves necesitats, i d’aquí en conflicte i stress colectiu (Maharishi 1978).

Per anar al resum següent cliqueu aquí:

Resum Següent

 
     
Tornar a Dalt