Permanent Peace
Visió Global Proves Científiques La Teoria Altres Beneficis La Tecnologia D'on Procedeix? El Pla Què Puc Fer?
Portada Preguntes més freqüents Notícies Qui som Contacteu-nos Contribuiu A La Pau
 

Beneficis de la
consciència transcendental

En la ciència Vèdica, la consciència transcendental es
considerada altament benèfica. La ciència Vèdica afirma que l’experiència regular d’aquest quart estat de consciència condueix a uns beneficis acumulatius per a l’individu: creixement vers estats més elevats de consciència (il·luminació). Maharishi explica que quan hom experimenta la consciència transcendental, contacta directament el camp unificat de totes les lleis de la naturalesa. Quan l’individu se sintonitza així amb la font de totes les lleis de la naturalesa –la intel·ligència organitzadora que manté la vida a través del vast cosmos i promou l’evolució de milions d’espècies a la terra-, tant la ment com el cos funcionen amb l’eficiència i efectivitat de la intel·ligència de la naturalesa.

Com han demostrat centenars d'estudis sobre la Meditació Transcendental, l’experiència regular de la consciència transcendental millora realment i espectacularment el funcionament físic i mental. Tot i que aquesta explicació s’enfoca principalment en la creació de pau en la societat com un tot, un breu esment dels beneficis individuals que evidencia pot servir per demostrar la naturalesa profunda de la consciència transcendental.

Reducció de l’Ansietat mitjançant la Consciència Transcendental

L’angoixa és una mesura psicològica del nivell individual de pau o de falta de pau interior. Si la consciència transcendental és en realitat un estat de pau interior, l’experiència regular d’aquest estat hauria de reduir l’angoixa de manera significativa. Un comparació estadística (meta-anàlisi), realitzada a la Universitat de Stanford, de tots els estudis disponibles (146 resultats independents) va indicar que, comparada amb totes les altres tècniques de meditació i de relaxació experimentades fins aleshores -inclosa la tècnica, àmpliament utilitzada, de relaxació muscular-, la consciència transcendental (tal com s’experimenta durant el programa de Meditació Transcendental) redueix l’angoixa de manera, com a mínim, doblament efectiva. Quan es va limitar l’anàlisi a estudis amb un disseny d’experimentació més rigorós, l’efectivitat de la MT per reduir l’angoixa, comparada amb altres mètodes, va continuar sent del doble. L’anàlisi científica va mostrar que els resultats positius no es podien atribuir ni a l’expectació dels subjectes, ni a una inclinació de l’investigador o al disseny de la investigació.

Referències:

 1. Journal of Clinical Psychology 45 (1989).
 2. Journal of Clinical of Psychology 33 (1977).
Optimització del Funcionament Cerebral
amb la Consciència Transcendental

Els nivells més elevats de coherència EEG mesurats durant l’experiència de consciència transcendental estan significativament correlacionats amb nombroses millores psicològiques i mentals. Els quatre estudis compresos en aquest gràfic indiquen que l’avivament del funcionament total del cervell en el quart estat de consciència resulta en un augment de fluïdesa de la creativitat verbal, un augment de l’eficiència en aprendre nous conceptes, un major raonament moral de principis, un quocient intel·lectual (QI) verbal més elevat, una disminució de les tendències neuròtiques, millors resultats acadèmics, experiències més clares de consciència transcendental i un augment de l’eficiència neurològica, tal com va indicar una recuperació més ràpida en la mesura del reflex d’Hoffman.

Referències: Aquest gràfic es va confeccionar amb dades procedents dels estudis següents:

 1. International Journal of Neuroscience 13 (1981): 211–217.
 2. International Journal of Neuroscience 15 (1981): 151–157.
 3. Scientific Research on the Transcendental Meditation Program: Collected Papers, Volume 1 (1977): 208–212.
 4. Scientific Research on the Transcendental Meditation and TM-Sidhi Programme: Collected Papers, Volume 4 (1988): 2245 –2266.
Major Autorealització mitjançant la Consciència Transcendental

El concepte d’autorealització és el concepte de la psicologia moderna que més s’apropa al concepte vèdic d’il·luminació. Es diu que un individu està autorealitzat quan ha realitzat més el seu potencial interior, tal com és expressat en cada àmbit de la vida diària, com ara: integració i estabilitat de la personalitat, autoestima, maduresa emocional, capacitat per mantenir unes relacions personals càlides, i resposta adaptativa als desafiaments.

Una meta-analisi estadística de tots els estudis disponibles (42 resultats independents) va comparar diferents tècniques de relaxació  i meditació basades en la concentració i contemplació amb l’experiència de consciència transcendental (durant el programa de la Meditació Transcendental). Aquest gran corpus de proves comparatives va mostrar que la consciència transcendental incrementa l’autorealització de manera molt més eficaç. De fet, els subjectes que practiquen la tècnica de MT regularment aconsegueixen uns nivells elevats d’autorealització rarament observats en la literatura científica. Aquests estudis proporcionen unes fortes proves objectives de què l’experiència diària del quart estat de consciència produeix una evolució ràpida vers estats més elevats del funcionament humà.

Referències:

 1. Journal of Social Behavior and Personality 6 (1991): 189–247.
 2. Journal of Counseling Psychology 19 (1972): 184–187.
 3. Higher Stages of Human Development: Perspectives on Adult Growth (New York: Oxford University Press, 1990): 286–341
Disminució de les Hospitalitzacions i Visites Mèdiques
mitjançant la Consciència Transcendental

A més d’una ràpida millora en la salut psicològica, l’experiència regular de la consciència transcendental també produeix uns beneficis remarcables per a la salut fisiològica. Un estudi estadístic d’una companyia d’assegurances va examinar durant cinc anys l’estat de salut de 2.000 persones de diferents indrets dels Estats Units que practicaven regularment el programa de Meditació Transcendental. Els resultats van indicar que el seu grau d’hospitalització era inferior d’un 56% al de la població que no meditava. La disminució era altament significativa en el cas de malalties més greus, per exemple: reduccions de 76% de les hospitalitzacions per cirurgia major, de 55% dels casos de càncer i de 87% de les malalties coronàries i infarts.

La revisió d’aquests quatre estudis sobre la consciència transcendental (amb el suport de centenars d’altres) permet afirmar que l’experiència regular d’aquest quart estat de consciència produeix una ràpida evolució cap a estats més elevats del funcionament humà, en termes de pau interior, facultats mentals, maduresa psicològica i salut fisiològica. La ciència moderna ha comprovat en profunditat les descripcions vèdiques de la consciència transcendental i el creixement profund que l’experiència regular d’aquest estat proporciona.

Referències:

 1. Psychosomatic Medicine 49 (1987): 493–507.
 2. American Journal of Health Promotion 10, (1996): (3), 208–216.

Per anar al resum següent cliqueu aquí:

Resum Següent

Per continuar amb més detalls sobre aquest tema,
cliqueu aquí:

Més Detalls

 
     

“La investigació publicada indica que durant la pràctica de la tècnica de Meditació Transcendental un quart estat de consciència és experimentat, un estat caracteritzat per uns trets fisiològics únics, diferents dels del dormir, somiar i estat de vigília. El significat d’aquest quart estat de consciència és indicat per un ampli ventall de beneficis per a la salut mental, fisiològica i del comportament, beneficis que han estat documentats”.

Steele Belok, doctorat en Medicina, instructor de Medicina de l’Escola de Medicina d’Harvard, EUA
Tornar a Dalt