Permanent Peace
Visió Global Proves Científiques La Teoria Altres Beneficis La Tecnologia D'on Procedeix? El Pla Què Puc Fer?
Portada Preguntes més freqüents Notícies Qui som Contacteu-nos Contribuiu A La Pau
 

Crear pau:
quatre conceptes centrals

Durant l’últim quart de segle la ciència moderna ha començat a convergir  amb la saviesa antiga. Físics i fisiòlegs han comprovat l’antic coneixement vèdic del món natural i de la consciència humana. Aquests descobriments han donat una definició científica a una veritat eterna: la natura i la naturalesa humana estan unides en la seva font.

La teoria vèdica
En la ciència vèdica de la consciència, tal com ha estat formulada per Maharishi Mahesh Yogi i vàlidade per les últimes teories quàntiques de camps, el camp de la consciència és definit com un camp subjacent i completament unificat de intel·ligència pura, que és la font de la  totalitat del món natural, un camp immaterial i abstracte que pot ser directament contactat (i experimentat) per la ment humana.

Aquesta comprensió bàsica s’estén a quatre components, quatre conceptes vèdics que han estat extensament validats tant per la teoria com per l’experimentació científica.

1.
 
El descobriment d’un camp unificat de totes les lleis de la natura. Fa milers d’anys, la tradició vèdica ja indicava clarament que tota la creació manifesta emergeix d’una font comuna, d’un únic camp unificat de pura intel·ligència. La tradició vèdica ja afirmava que així com l’oceà és la base de totes les seves ones diverses, de la mateixa manera un camp unificat immaterial, transcendental, un camp d’intel·ligència (o de consciència) constitueix el fonament de tota la diversitat de l’univers físic.

En les últimes dècades, la física quàntica ha revelat que, en realitat, aquest camp unificat immaterial i transcendent existeix a la base del món natural. En les últimes teories de la supercorda, tots els diferents camps de força i de partícules de la natura tenen una font comuna en un únic camp de supercorda: un camp unificat de totes les lleis de la natura. Així com l’oceà origina totes les ones, aquest camp unificat origina espontàniament totes les forces i partícules subatòmiques, els blocs de construcció fonamentals que estructuran el nostre univers.

Significativament, des del punt de vista de la creació de pau, aquest camp unificat descobert pels teòrics quàntics pot ser entès com un camp físic de pau. És un camp de silenci més fonamental (més transcendental) que el de l’activitat constant de cada nivell més superficial del funcionament de la natura.

 
2.
 
La ment humana pot contactar el camp unificat  
La consciència transcendental:segons les descripcions de la ciència vèdica de la consciència, la ment humana pot experimentar directament aquest camp unificat de la intel·ligència de la natura. Així com una ona aparentment aïllada pot assentar-se fins arribar a fondre’s amb l’oceà, així la ment humana activa pot assentar-se en la seva font. Obrint-se així al nivell més bàsic i fonamental de la seva pròpia intel·ligència, la ment també s’obre al nivell més bàsic i fonamental  de la intel·ligència de la natura: el camp unificat de totes les lleis de la naturalesa. De fet, en les descripcions vèdiques el nivell més bàsic de la intel·ligència humana és idèntic al camp unificat. Així, en aquest estat d’excitació mínima de la consciència humana, en aquest estat de pau interior profunda, la ment adquireix accés a la intel·ligència il·limitada de la natura.

És significatiu, des del punt de vista de la investigació científica, que s’afirmi que aquesta obertura al camp unificat tingui lloc en consciència transcendental, un quart estat de consciència únic. La ciència vèdica descriu aquest quart estat de consciència com un estat completament diferent dels tres estats comunament experimentats: vigília, dormir i somiar. Aquesta descripció obre la consciència transcendental a la investigació científica, perquè els investigadors poden distingir estats globals de consciència per mitjà de mesures fisiològiques. En els últims trenta anys, la consciència transcendental ha estat identificada com un quart estat principal de consciència, caracteritzat per una profunda relaxació física i alhora un augment de la coherència de les ones cerebrals.

 
3. Evolució de l’individu. El significat profund del camp unificat i la seva experiència en consciència transcendental apareixen, en primer lloc, com un creixement individual. La ciència vèdica de la consciència indica que, a mesura que la consciència individual s’obre reiteradament al camp unificat (en estat de consciència transcendental), el cos i la ment evolucionen cap a nivells més elevats de funcionament. Així com regar les arrels d’un arbre nodreix cada branca i fulla, l’experiència directa del nivell més fonamental de la intel·ligència de la naturalesa millora la vida individual de múltiples maneres.

Centenars d’estudis publicats han documentat aquest creixement. Demostren que l’experiència regular de la consciència transcendental condueix a una millora espectacular de les habilitats mentals, del desenvolupament psicològic i de la salut física. L’experiència de la consciència transcendental permet evolucionar de manera ràpida i mesurable cap a l’estat d’il·luminació, el nivell més elevat del funcionament humà.

 
4.

Pau en el món. En un món profundament submergit en els problemes, els efectes creadors de pau de la consciència transcendental són més significatius encara. Quan un gran grup d’experts experimenta la consciència transcendental col·lectivament –gaudint conjuntament de la pau profunda del camp unificat-, aquesta influència poderosa de pau és irradia a tota la societat. Uns 50 projectes demostratius i 23 estudis científics publicats han identificat aquesta influència radiant de pau, mesurada com una reducció de la delinqüència, dels accidents, la guerra i el terrorisme.

Una conclusió d’aquesta investigació és que fins i tot uns pocs experts en crear pau que se sintonitzin completament amb el camp unificat de la llei natural poden crear una influència indòmita d’unitat i coherència en la consciència col·lectiva de qualsevol nació. Aquesta coherència interior pot resistir a la invasió d’enemics externs.

Una segona conclusió d’aquesta investigació és que si el grup de coherència és prou gran, l’estrès i la negativitat poden ser dissolts arreu del món. Més que crear només un escut per mantenir l’enemic a l’exterior, aquest gran grup pot prevenir realment l’aparició d’un enemic. Això permet assegurar una autèntica defensa per a cada nació, atès que es dilueixen les tensions agudes de tipus ètnic, polític i religiós, que promouen el terrorisme i la guerra.

 
Aquests quatre elements bàsics de la ciència vèdica són ara components ben documentades d’una ciència de la consciència perduda durant molts anys. Sembla força evident que la ciència moderna i la saviesa antiga s’han donat la mà en una profunda teoria i tecnologia de la pau.

Per anar al resum següent cliqueu aquí:

Resum Següent

Per continuar amb més detalls sobre aquest tema,
cliqueu aquí:

Més Detalls

 
     

“La culminació de la ciència moderna ha estat el descobriment recent de teories del camp totalment unificat. Aquests teories, basades en la “supercorda”, identifiquen un únic camp universal d’intel·ligència de la naturalesa a la base de totes les formes i fenòmens de l’univers, la font de totes les lleis conegudes de la naturalesa”.

John Hagelin, doctorat en Física Quàntica, director de l’Institut de Ciència, Tecnologia i Polítiques Públiques, EUA

Tornar a Dalt