Permanent Peace
Visió Global Proves Científiques La Teoria Altres Beneficis La Tecnologia D'on Procedeix? El Pla Què Puc Fer?
Portada Preguntes més freqüents Notícies Qui som Contacteu-nos Contribuiu A La Pau
 

Quina és la causa primera
del terrorisme i la guerra?

La carta de la UNESCO afirma que “la guerra comença en la ment dels homes”. La ciència vèdica de la consciència, d’una altra banda, considera que la guerra comença no en la ment individual dels polítics o generals, sinó en la consciència col·lectiva de societats senceres.

Aquí, “consciència col·lectiva” significa de manera preliminar el que les revistes denominen “national mood” (estat d’ànim nacional), el que els agents de borsa denominen “clima inversor” i el que els historiadors indiquen amb el substantiu alemany Zeitgeist (esperit del temps). En la ciència vèdica de la consciència, la consciència col·lectiva de qualsevol societat és descrita com una atmosfera social global que resulta del conjunt dels membres individuals de la societat, i que posteriorment exerceix una influència recíproca sobre aquests mateixos individus, modificant el seu pensament i comportament. Si l’estrès i la tensió s’acumulen en la consciència col·lectiva, la incohèrencia social resultant agita els individus i els grups, i provoca directament la violència social, incloent la delinqüència, el terrorisme i la guerra. Maharishi explica que

“tots els actes de violència, la negativitat, els conflictes, les crisis o els problemes de qualsevol societat són tan sols l’expressió del creixement d’estrès en la consciència col·lectiva. Quan el nivell d’estrès és prou elevat, esclata en violència exterior i guerra, o bé en delinqüència interior, accidents y desordre”.

Per tant, en teoria els grups creadors de pau actuen per prevenir el terrorisme i la guerra, atès que dissolen l’estrès en la consciència col·lectiva abans que pugui esclatar en violència social.

Per anar al resum següent cliqueu aquí:

Resum Següent

Per continuar amb més detalls sobre aquest tema,
cliqueu aquí:

Més Detalls

 
     
“Ansietat i por generalitzats creen odi i agressivitat”.
Albert Einstein
Tornar a Dalt