Permanent Peace
Visió Global Proves Científiques La Teoria Altres Beneficis La Tecnologia D'on Procedeix? El Pla Què Puc Fer?
Portada Preguntes més freqüents Notícies Qui som Contacteu-nos Contribuiu A La Pau
 

La tècnica de la Meditació Transcendental

Quan Maharishi Mahesh Yogi va començar per primera vegada la seva ensenyança, a finals dels anys 50, fins i tot el concepte de consciència transcendental era desconegut en els cercles científics. Però l’aparició del programa de Meditació Transcendental de Maharishi va permetre als científics investigar aquest estat de profunda pau interior, en el qual la ment humana experimenta el camp unificat de la llei natural.

Un gran nombre de subjectes: en primer lloc, els científics necessitaven una font d’experts en meditació disposats a ser estudiats.

Els meditadors eren pràcticament inexistents a Occident quan Maharishi va començar a ensenyar, però el nombre de persones practicant la tècnica de Meditació Transcendental va créixer molt ràpidament. Avui milions de persones arreu del món han après la MT (2 milions només a Amèrica) i més de 100.000 han estat instruïts en el programa avançat de Sidhis-MT.

Instruccions uniformes: els programes de Meditació Transcendental i MT-Sidhis són ensenyats arreu del món mitjançant procediments sistemàtics que es segueixen amb exactitud a tot arreu, cosa que permet als investigadors disposar d’una població de subjectes que mediten segons unes instruccions uniformes.

Ampli ventall de subjectes: a més, als investigadors no els agraden els estudis que presenten una tendència a causa d’un ventall estret de tipus de subjectes. En el cas de la tècnica de Meditació Transcendental, existeix una disponibilitat de subjectes de totes les edats, religions i estils de vida. I això per diversos motius. Primer, perquè la tècnica de MT és fàcil d’aprendre i no requereix esforç, ni concentració per ser practicada: fins i tot els nens poden aprendre-la fàcilment, a partir dels 10 anys. A més, no es requereix cap nivell d’educació o d’intel·ligència i no és necessària cap creença religiosa o filosòfica, cosa que permet als investigadors disposar fàcilment d’un gran nombre de tipus de subjectes, des d’estudiants fins a ciutadans de la tercera edat.

Una tècnica basada en la naturalitat: la tècnica de la Meditació Transcendental contrasta amb altres tècniques de meditació o relaxació. En efecte, en lloc de mantenir la ment activa (atenent pensaments, per exemple) la tècnica de MT permet que la ment s’assenti completament i transcendeixi els pensaments, assolint així un estat de silenci i pau interior. En lloc de forçar la ment a aquietar-se fent ús de la concentració –cosa que requereix un esforç constant i manté, de fet, la ment activa- la MT permet que la ment s’assenti espontàniament, d’acord amb ella mateixa. Una vegada començat el procés de transcendir, la ment es dirigeix de manera natural cap a l’interior, cap al seu nivell més fonamental d’intel·ligència: el camp unificat de la llei natural. Ho fa motivada per la seva pròpia tendència natural a cercar experiències més agradables i plenes, i perquè cap altra experiència no és tan completament satisfactòria. Fa mig segle, la meditació era considerada difícil i impracticable; actualment centenars d’estudis científics han demostrat que l’enfocament natural i sense esforç de la tècnica de Meditació Transcendental produeix, de fet, l’experiència de consciència transcendental, amb tota la sèrie de beneficis que implica.

Per anar al resum següent cliqueu aquí:

Resum Següent

Per continuar amb més detalls sobre aquest tema,
cliqueu aquí:

Més Detalls

 
     

“La consciència transcendental ja no és ara una fantasia o una realitat metafísica. La tenim avui a la base objectiva de la ciència moderna. La tècnica de la Meditació Transcendental produeix el seu estil únic d’activitat fisiològica, que permet a la ment experimentar l’estat de mínima excitació, el quart estat de consciència. És per això que som afortunats de viure en una era científica”.

Maharishi Mahesh Yogi, fundador del programa de Meditació Transcendental
Tornar a Dalt